luni, 19 mai 2014

Ioan Pecura din Poienile de Sub Munte are nevoie de ajutor

Deseori greutățile cu care se confruntă semenii noștri depăşeşte orice imaginație. A rămas văduv și cu 11 copii. În ciuda greutăţilor, a încercat să asigure copiilor toate cele necesare pentru un trai decent. Însă acum simte că a ajuns la capătul puterilor. Poate și pentru că o parte dintre copii sunt bolnavi și el nu mai are cum să îi ajute. Aceasta este în doar câteva cuvinte povestea lui Ioan Pecura, un localnic din Poienile de Sub Munte.  

 De la distanță se zărește o casă, însă cum te apropii mai mult de ea îți dai seama că mai sunt multe de făcut. Fără uși, fără o parte din geamuri. În față se joacă trei fete frumoase foc. Deși sărăcăcios îmbrăcate, cocoanele sunt fericite. Asta pentru că sunt prea mici ca să înțeleagă drama cu care se confruntă părintele lor. Ioan a ridicat o casă cu două camere, pe vremea când avea un loc de muncă. Împreună cu soția s-au gândit că aici vor petrece zile fericite. Dar nu a fost să fie așa. Rând pe rând au venit pe lume cei 11 copii. Însă mama lor a aflat că suferă de o boală fără leac: cancer. Apoi s-a stins și a plecat de lângă puii ei lăsând un gol imens în sufletele lor. 


Copiii sunt harnici și nu se dau la o parte atunci când trebuie să muncească chiar și pentru o farfurie cu mâncare. Vasilică are doar 12 ani, dar merge cu oile la stână. Știe că așa poate să ducă fraților săi puțin caș, urdă sau alte produse alimentare. Ioan lucrează acum cu ziua. La fel fac și copiii mai mari. Toate cele 11 suflete trăiesc de pe urma alocațiilor de stat ale copiilor și două indemnizații de handicap. În total 600 de lei. 

Casa ridicată nu poate fi locuită. Așa că toți stau într-o cameră mică, unde au îngrămădit câteva paturi și o mobilă de bucătărie. Pentru a reuși să se mute, familia Pecura are nevoie de ajutor. Rigips, saci cu nisip, ciment, cărămidă și multe alte materiale de construcție.
Orice sprijin venit din partea oamenilor inimoși le poate dărui bucurie acestor copii și tatălui lor. Haine, produse alimentare, încălțăminte, sunt binevenite pentru copiii care au vârste cuprinse între 2 și 10 ani, dar și pentru cei mari, de 18–24 de ani.



Punct de colectare:
Bdul București nr. 5, în fiecare zi de miercuri între orele 12-15
Cont donații: RO96CECEMM0130RON0583904

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu