joi, 11 septembrie 2014

Liderii din țară participă la ”Sindicatele în noul context economic”

Liderii din București s-au așezat la masa discuțiilor. Totul s-a petrecut în cadrul proiectului  ”Sindicatele în  noul context economic”, eveniment organizat de Ministerul Dialogului Social, Fundația Liviu Marian Pop și Fundația Fredrich Ebert Stiftung. 

 Programul are în vedere formarea liderilor de sindicat din toată țara având ca obiectiv competitivitatea economică și concurența globală. Însă discuțiile se îndreaptă și înspre provocările aduse modelului social european, relocările companiilor și presiunile pe bugetele sociale. 

La București au fost prezenți peste 60 de lideri de sindicat deschiși la discuții și mai ales la a se alinia contextului Uniunii Europene. În condițiile în care frământările sunt tot mai dese în rândul contextului socio-economic, liderii de sindicat trebuie să îi reprezinte pe cei care au încredere în ei. Totodată, aceștia trebuie să transmită mesajele maselor acolo unde este nevoie și, cel mai important, să găsească soluții pentru problemele apărute. 



Ieri a fost rândul liderilor de sindicat din Sibiu să se întâlnească la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din localitate. Azi, caravana se va opri la Colegiul Național de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara, urmând ca mâine, 12 septembrie, evenimentul să se desfășoare la Arad, la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului.

Un comentariu: