vineri, 29 august 2014

Băimăreanul Tudor Mario Ioan a ajuns în Germania - După un drum cu peripeții, aeronava a aterizat forțat în Bratislava

Micuțul băimărean Tudor Mario Ioan a pornit la drum înspre Dortmund, Germania. Acesta s-a născut cu o malformație cardiacă, transpoziție de vase mari, urmând să fie operat de doctorul român Eugen Săndică, un medic din Iași stabilit în Germania. După cum ne-a spus tatăl micuțului, drumul nu a  fost lipsit de peripeții.

”Mario a fost preluat de medicii din Germania după care au pornit la drum cu o aeronavă, fiind însoțiți de soția mea. Deasupra Bratislavei, în Slovacia, băiatului i-a scăzut saturația oxigenului în sânge, iar medicii au început să se alerteze. Având în vedere că starea micuțului nostru nu se îmbunătățea, a fost nevoie de o aterizare forțată. După 30 de minute după ce au ajuns la sol, băiatul a fost stabilizat. În cele din urma aeronava a pornit către Dortmund”, a punctat Marius, tatăl copilului care s-a născut la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. 

Atât Mario, cât și mama acestui au ajuns cu bine în Germania. În prezent, micuțul băimărean este supus unor teste și analize medicale. Medicii nemți vor stabili când îl vor programa pe băiețelul de doar două săptămâni pentru a fi operat. Fundația Liviu Marian Pop va acorda în permanenţă sprijin băiatului și familiei acestuia, cu speranța că va reveni acasă sănătos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu