joi, 28 august 2014

Micuțul băimărean Tudor Mario Ioan, sprijinit de Fundația Liviu Marian Pop - Copilul va fi operat în Germania

A venit pe lume la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în 15 august, zi de sărbătoare pentru toți creștinii. Bucuria Ancăi și a lui Marius a fost nemărginită. Primul copil, un băiețel de nota 10, care cântărea peste 3 kilograme la naștere. Au mulțumit lui Dumnezeu pentru bucuria pe care au primit-o. Însă un consult de rutină le-a dat o veste greu de suportat pentru proaspeții părinți: Tudor Mario Ioan suferă de transpoziție de vase mari. 

Au urmat momente de deznădejde, însă nu a fost timp să se lase cuprinși de tristețe. Copilul lor trebuie să trăiască. Au pornit înspre Cluj. Au fost preluați de dr. Veronica Obadă, Secția Neonatologie, apoi la Institutul Inimii de dr. conf. univ. prof. Gabriela Zaharia. S-a luat decizia ca micuțul băimărean să fie transferat într-o clinică din străinătate. 
”Ni s-a spus că dr. Eugen Săndică, un medic din Iași stabilit în apropiere de Dortmund, Germania, face minuni. Într-adevăr așa este. Am citit pe Internet că a operat o fetiță care avea doar  660 gr și  25 cm. Intervenția a fost un succes. Avem încredere că și fiul nostru, deși are doar 14 zile, este pe mâini bune. Avem doar cuvinte de mulțumire pentru toți medicii care ne-au sprijinit și au fost alături de noi. Mulțumim Fundației Liviu Marian Pop, filiala Cluj. Zi de zi reprezentanții acesteia au fost aici, la spital, alături de noi și au făcut tot posibilul ca acest transfer în Germania să se realizeze”, spune Marius, tatăl micuţului luptător. 

Copilul va pleca azi în Germania. O aeronavă echipată corespunzător îl va prelua pe micuț din Cluj. Doar pentru transport a fost nevoie de peste 12.000 de euro. Urmează o spitalizare de până la 8 săptămâni. Familia speră să fie sprijinită în continuare. Fundația Liviu Marian Pop îi va fi aproape. Sperăm ca în scurt timp Tudor Mario Ioan să fie adus acasă sănătos, să se dezvolte normal, la fel ca toți ceilalți copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu