joi, 2 octombrie 2014

Secretarii școlilor din țară, invitați la discuții pe baza Legii Educației

Secretarii unităților școlare din țară sunt invitați să participe la sesiunea de informare ”Legislația educației și drepturile angajaților din unitățile școlare”. Evenimentul este organizat de către Fundația Friedreich Ebert Stiftung și Fundația Liviu Marian Pop.

Temele propuse pentru dezbatere sunt legate de prevederile legislative din educație, precum și de modalitățile de interpretare și aplicare a acestora. Legea Educației naționale a fost publicată în 10 ianuarie 2011, iar de atunci și până în prezent a suferit mai multe modificări. Având în vedere nenumăratele întrebări  adresate demnitarilor, și nu numai, referitor la interpretarea legii, la aplicarea metodologiei legislative, secretarii școlilor pot acum afla informațiile de care au nevoie pentru a ști exact cum să procedeze în cazul rezolvării unei probleme. 

Astfel de acțiuni se vor desfășura în perioada 9–31 octombrie și se va adresa unui grup țintă de aproximativ 600 de secretari de școli. Discuțiile vor avea lor pe o perioadă de maximum cinci ore.  În 9 octombrie, cei care sunt așteptați la discuții sunt secretarii școlilor din București, în 11 octombrie întâlnirea va avea loc la Cluj, 17 octombrie – Bistrița, 18 octombrie – Zalău, 24 octombrie - Satu Mare, 25 octombrie - Baia Mare, iar în 31 octombrie la Oradea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu