luni, 13 ianuarie 2014

Pianină donată Liceului de Arte din Baia Mare

Fundația Liviu Marian Pop a donat Liceul de Arte din Baia Mare o pianină. Conducerea unității susține că gestul este de admirat cu atât mai mult cu cât în acest an instituția va organiza Olimpiada națională de interpretare instrumentală și studii teoretice.

”Școala noastră este una de profil și avem un număr foarte mare de elevi care studiază pianul. Pot spune că donația făcută de senatorul Liviu Marian Pop vine ca o mănușă pe timp de iarnă. Avem nevoie cu instrumente și în special de pianină pentru corepetiție. Este într-o stare bună, după cum susține specialistul nostru. Ne ajută la procesul de învățământ pentru a ne descurca mai bine decât până acum”, a subliniat Maria Pocol, director adjunct și totodată profesor de specialitate în cadrul Liceului de Arte Baia Mare.

Odată dusă la liceu, pianina a fost atent studiată de profesorii de muzică.
”Mulțumim foarte mult pentru donație. Este îmbucurător când se fac astfel de gesturi, având în vedere că instrumentele sunt foarte costisitoare și încercăm să ne descurcăm cum putem. Pianina este în stare bună. Avem cine să o acordeze, sună frumos și cu siguranță dacă va fi repartizată pentru corepetiție atunci foarte multe catedre vor beneficia de aceasta. În caz contrar, poate ajunge într-o sală de pian și atunci va exista cel puțin două clase de elevi”, a spus Rodica Dorotea Marc, profesor de pian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu