vineri, 11 aprilie 2014

Fundația Liviu Marian Pop și Asociația Tinerilor Romi Young Roma Maramureș, împreună pentru romi

Cu toate că de multe ori se confruntă cu probleme sociale grave, mulți dintre copiii și tinerii romi reușesc să își continue studiile, înțelegând că doar educația le va oferi un plus de valoare în viață. Ori de câte ori are posibilitatea, Fundația Liviu Marina Pop vine în sprijinul acestor copii sau al familiilor care trec prin momente grele.
Salutăm gestul Asociației Tinerilor Romi Young Roma Maramureș, care, în parteneriat cu alte organizații și instituții abilitate, a reușit să ofere premii pentru 30 de elevi ce au obținut media generală la învățătură peste 8.00.


Fundația Liviu Marian Pop a suportat o parte din cheltuielile necesare pentru ca la 10 elevi să li se ofere cartea intitulată sugestiv ”Mândră să fiu rromă”, de Anina Ciuciu. La rândul ei, autoarea, o tânără cerșetoare care în prezent a devenit celebră, fiind acceptată la Universitatea din Sorbona, poate deveni un exemplu pentru toți cei care doresc să îi calce pe urme.
Educația trebuie să fie principalul scop în viața fiecăruia dintre noi, indiferent de condiția socială, mediul din care provenim sau etnia din care facem parte. Felicitări tuturor romilor, care devin exemple demne de urmat de noi toți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu