duminică, 2 iunie 2013

300 de copii din Vişeu de Sus, răsfăţaţi de ziua lor

De ziua lor, 75 de prichindei care provin din  familii nevoiaşe, alături de alţi peste 200 de copii  au fost răsfăţaţi de Ziua Internaţională a Copilului. Fundaţia Liviu Marian Pop, în parteneriat cu Centrul Cultural Social – Vişeu de Sus, a organizat vineri, 31 mai, acţiunea ”Împreună pentru copii – Zâmbete pentru fiecare!”.
Copiii au petrecut mai multe ore în compania voluntarilor in spațiul de joaca pus la dispoziție de proprietarul cafenelei O.K. (situată pe strada Libertăţii) din Vișeu de Sus, sponsor principal, unde cei prezenți s-au distrat de minune. Voluntarii s-au adaptat evenimentului, aşa că au dat viaţă personajelor de poveste. Micuţii au fost întâmpinaţi de Albă ca Zăpada, Făt Frumos, Zâna cea Bună şi de clovni. Împreună au dansat, au desenat, au avut parte de jocuri distractive, au participat la ateliere tematice.
Una dintre surprizele pregătite copiilor a fost şi şedinţa de face painting. Printre cele care au demonstrat că au talent la pictură au fost şi doamnele educatoare care au însoţit copiii. Cele mai cerute modele au fost fluturii, floricele, dar şi personajele, cum ar fi spider-man sau cele din desenele animate.
Clovnul i-a înveselit pe micuţi cu trucurile lui mirifice, realizând săbii din baloane colorate. Odată ”înarmaţi” cavalerii s-au luptat pentru a-şi apăra regatele sau chiar pentru a  elibera prinţesele din palatul de gheaţă sau din ghearele dragonilor.
Dansurile de societate sau pur şi simplu cele prin care copiii au dat frâu liber imaginaţiei au dus distracţia la cote maxime. Nu au lipsit competiţiile distractive pe grupuri. La sfârşitul unei zile de basm şi de poveste, micuţii au fost răsplătiţi cu fructe, dulciuri şi bineînţeles cu multe jucării. O zi minunată pentru copii minunaţi!
Fundaţia Liviu Marian Pop aduce mulţumiri tuturor voluntarilor Mestic Anca, Livia Sasu şi în mod special sponsorilor, fără de care organizarea acţiunii ar fi fost imposibil de realizat.

Un comentariu:

  1. Foarte frumos! Felicitări celor care le-au făcut viața mai frumoasă copiilor, pentru o zi...!

    RăspundețiȘtergere