luni, 10 iunie 2013

Voluntarii Fundaţiei Liviu Marian Pop, prezenţi la Sărbătoarea Voluntariatului


”Nu putem educa fără să iubim”, este mesajul lăsat de răposatul părinte Ioan Bosco, educator romano-catolic italian. Pornind de la această învăţătură, an de an, în municipiul Sighetu Marmaţiei, la inițiativa Asociaţia Fraţi Minori Capucini, se organizează Sărbătoarea Voluntariatului.




                                                                           

Duminică, 9 iunie, zeci de voluntari s-au întâlnit în Parcul Grădina Morii. Aici fiecare organizaţie nonguvernamentală - fundaţii şi asociaţii - a pus la dispoziţia celor interesaţi informaţii legate de activitatea pe care o desfăşoară. Copiii cu dizabilităţi au arătat că sunt iscusiţi, inventivi şi îndemânatici. Obiectele realizate de ei au fost expuse pentru a fi admirate şi, de ce nu, achiziţionate de cei care doresc să îi sprijine în activităţile pe care le derulează fie în centrele de plasament, fie în cadrul orelor de creaţie educativă.



Nu au lipsit nici voluntarii Fundaţiei Liviu Marian Pop. Înfiinţată recent, fundaţia are ca scop sprijinirea tuturor persoanelor aflate într-un moment greu al vieţii, recompensarea şi încurajarea copiilor şi tinerilor în a excela în învăţătură. Scopul principal al întâlnirii a fost de a sensibiliza tinerii pentru a se dedica voluntariatului. Astfel, s-au legat prietenii între voluntarii dornici să se implice în derularea unor proiecte comune. Principalul obiectiv a fost acela de a aduce o rază de lumină şi speranţă în vieţile tuturor familiilor care sunt greu încercate de viaţă, a persoanelor vârstnice care nu au aparţinători, se simt singuri şi neajutoraţi, a copiilor care din cauza condiţiilor precare ajung să abandoneze şcoala, în ciuda faptului că mulţi au rezultate deosebite la învăţătură.


Cei prezenţi la eveniment au avut parte de o surpriză plăcută. Grupuri de copii şi tineri au susţinut un program artistic de neuitat. Voluntarii au oferit copiilor activităţi de animaţie, face-painting. Totodată, micuţii au primit baloane modelate, care mai de care mai interesante şi mai frumoase


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu