Ora Pământului este un eveniment ce are loc la nivel global și se desfășoară în fiece an în ultima sâmbătă din luna martie. Ora pământului a avut loc pentru prima dată în anul 2007, în Sydney, Australia și a evoluat an de an. În această zi, timp de oră, sute de milioane de oameni din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, în semn de respect față de planeta noastră, la ora 20:30, ora locală.
Istoric Dacă Ora Pământului își are începuturile modeste în 2007, în Australia, un an mai tîrziu, și Regatul Unit al Marii Britanii ia parte la acest eveniment, alături de 35 de țări, și peste 350 de orașe. În 2009 iau parte la Ora Pământului 4000 de orașe din peste 85 de țări. În 2010 un număr recor de peste 125 de țări participă la acest eveniment. Trei ani mai târziu, numărul țărilor ce își arătaseră susținerea pentru acest eveniment crescuse la 157. Anul trecut, în 2014 numărul țărilor participante a crescut la 162.
28 Martie 2015 – între 8.30PM and 9.30PM, ora locală se desfășoară Ora Pământului. În al noualea an de campanie suntem invitați ca pentru o oră, să stingem luminile în semn de respect față de Pamânt, să tragem un semnal de alarmă asupra problemelor generate de extra-consum și de schimbările climatice. În acest ănterval de timp clădiri monument, organizații guvernamentale, muzee, obiective turistice din întreaga lume își vor stinge luminile. Acest eveniment nu se adresează doar marilor consumatori energetici, ci și consumatorilor casnici, astfel că fiecare dintre noi suntem invitați ca pentru o oră, să oprim luminile și sursele de consum energetic, ca simbol al respectului și angajamentului nostru față de planetă.
28 Martie 2015, România - În capitala țării acest eveniment va fi marcat prin întreruperea iluminatului clădirii Palatului Victoria, a Palatului Parlamentului, a Primăriei Municipiului București, a Centrului Cultural "Palatele Brâncovenești", și a multor alte instituții publice, timp de 60 de minute. Nu doar Bucureștiul marchează acest eveniment, ci și multe alte orașe din întreaga țară.