luni, 2 martie 2015

Alege să fii informat! - 03 Martie - Ziua Internațională a Scriitorilor

În fiecare an, pe 3 Martie sărbătorim Ziua Internațională a Scriitorilor. Ziua Internațională a Scriitorilor a fost stabilită de către Congresul Internațional al PEN Club și sărbătorită pentru prima dată în anul 1986. PEN ((Poeți, eseiști si noveliști) Club Internațional este asociația scriitorilor de pretutindeni și a fost înființată în anul 1921 la Londra. 
PEN Club Internațional este una din cele mai mari organizații internaționale de acest gen și deține organizații în peste 130 de tări. În ceea ce privește țara noastră, PEN Clubul Român a luat naștere în anul 1926 iar unul dintre inițiatori a fost Liviu Rebreanu

PEN Club Internațional susţine drepturile profesionale ale scriitorilor, libertatea cuvântului, promovarea literaturii naţionale, libertatea de expresie

Prin celebrarea Zilei Internaționale a Scriitorilor se dorește conștientizarea rolului pe care îl deţine libertatea cuvântului și literatura ca element de dezvoltare a societăţii umane la nivel mondial.

„Un scriitor nu îşi ia niciodată vacanţă. Viaţa înseamnă pentru el fie să scrie, fie să se gândească la ce va scrie” – Eugène IonescoNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu