Un grup format din 19 reprezentanți mass-media, dar și realizatori ai emisiunilor de turism, bloggeri și chiar promotori de turism a descoperit Maramureșul. Nu din poveștile unora sau ale altora, ci la fața locului. Au fost cei care au stat de vorbă cu meșterii populari, le-au aflat poveștile de viață, durerea pe care o au pentru că unele meșteșuguri au fost uitate și nu mai sunt la mare căutare, așa cum erau odinioară.
Fundația Liviu Marian Pop în parteneriat cu Scorilo Turism și Simplify Travel derulează proiectul MândrudeRomânia . Primul eveniment,Turist în Maramureș – Tradiții&Obiceiuri străvechi , îi determină pe jurnaliști să redescopere frumusețile patriei: și acestea nu pot începe decât din Maramureș. Opincile, straiele populare, țesălatul lânii capătă o altă valoare când le vezi făcute de meșterii din Poienile Izei, Bârsana, Sighetu Marmației sau Săpânța.
Ministrul Liviu Marian Pop s-a alăturat grupului , având în vedere că este localnic, din Vișeu. I-a îndemnat pe oaspeți să viziteze principalele obiective turistice de pe Valea Izei și din Săpânța. Prin imaginea obiectivelor, a camerelor de filmat cu siguranță vor reuși să stârnească interesul și curiozitatea altor turiști să viziteze Maramureșul.
”Avem un județ frumos și avem cu ce ne mândri. Oamenii sunt harnici și ospitalieri, calități care nu s-au pierdut de-a lungul anilor și cu siguranță vor dăinui mulți ani de acum încolo. Trebuie să fim mândri că suntem români și mai ales să ne facem timp pentru a vizita fiecare zonă a țării pentru că sigur vom rămâne cu amintiri foarte frumoase și ne vom îmbogăți bagajul cultural pe care îl avem”, a punctat parlamentarul de Maramureș.
Odată ajunși la pensiunea agroturistică Sub cetate la Matei, din comuna Oncești, invitații au fost așteptați cu brânzoaice și alte bunătăți culinare tradiționale. În zilele următoare, pe cele mai importante canale media vor fi difuzate pozele, dar și filmele realizate aici, în Maramureș. Nu degeaba Maramureșul a fost, este și va fi cel mai minunat colț de rai al României.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu